De meest gestelde vragen:

Waarvoor kan ik bij het Pruikenadviescentrum terecht?

Na haaruitval of bij het vaststellen van een haarziekte stellen velen zich de vraag hoe het nu verder moet. U kan bij ons in alle discretie terecht voor een deskundige uitleg om uw probleem te helpen oplossen. Als het nu gaat over de haarverlies ten gevolge van chemotherapie of een erfelijk haarziekte, steeds kan u bij ons terecht voor de aanpak van uw haarprobleem.

 

Hoe hoog kan de kostprijs oplopen?

U maakt u zich waarschijnlijk zorgen over de aanpak en kostprijs van uw haarproblemen en pasklare antwoorden zijn inderdaad niet altijd voorhanden. Maar het Pruikenadviescentrum garandeert u een discrete , eerlijke en persoonlijke begeleiding gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

De kostprijs kan verschillen afhankelijk van diverse factoren. Zo zijn er pruiken geproduceerd met natuurlijk haar of kunsthaar.
Wij waarborgen steeds de beste kwaliteit aan een eerlijke prijs. Hou rekening met een minimale uitgave van 250 tot 300 euro voor een kwalitatieve oplossing. Verschillende modellen haarprothesen zijn in voorraad en vrijblijvend te bezichtigen zodat u zich goed kan informeren betreffende de diverse mogelijkheden. Wij adviseren u graag een haarprothese die uw natuurlijke look zo nauwkeurig mogelijk benaderd. Breng gerust een foto met uw voorkeurskapsel mee. We zoeken samen naar een degelijke oplossing voor uw haarprobleem. 

Een pruik uit natuurlijk haar of uit kunsthaar?

Bij haaruitval ten gevolge van chemotherapie wordt geopteerd voor een pruik uit kunsthaar vervaardigd. Dit wegens de beperkte duurtijd van de haarproblemen. Dit type pruiken is onderhoudsvriendelijk en gemakkellijk aan te passen aan uw persoonlijke wensen. De kostprijs hangt af van het model (vanaf 250 euro tot 600 euro) en een aantal kwalitatieve parameters. Haardichtheid, kleur, totaalgewicht, hanteerbaarheid,...

Natuurlijk haar wordt vooral aangeraden bij een langdurige of blijvende haarproblematiek.

En wat met de nazorg van uw haarprothese?

Het bijknippen en personaliseren van uw haarstukje is volledig gratis. De bijhorende verzorgingsproducten worden bij de haarprothese meegeleverd indien u dit wenst. Vanzelfsprekend krijgt u van ons advies betreffende de gepaste nazorg. De eerste twee maanden na de aanschaf van uw pruik, kan u bij ons gratis terecht voor een aanvullende nabehandeling. Weliswaar kunt u blijvend bij ons terecht met alle mogelijke vragen.

Kan ik rekenen op een tegemoetkoming van ziekenkas of verzekering?

Na de aankoop van uw pruik overhandigen wij u een factuur in drie exemplaren. Hiermee kan u terecht bij ziekenkas of verzekeringsagentschap. U ontvangt een terugbetaling van gemiddeld 150 euro. 

Wanneer haaruitval het gevolg is van haarziekte kan de adviserende arts via uw ziekenkas het grootste deel van uw factuur laten terugbetalen. Gelieve u vooraf even te informeren over de mogelijke terugbetalingen.

Hoelang moet ik wachten op mijn pruik na het maken van mijn keuze?

Bij onze eerste kennismaking maakt u kennis met verschillende modellenvan haarprotheses die bij u persoonlijk zouden kunnen passen. Wanneer het moeilijk blijkt om onmiddellijk een keuze te maken, worden andere modellen binnen de drie dagen naar ons opgestuurd. Daartoe zijn verschillende catalogi bij ons beschikbaar. 

Eens de definitieve keuze gemaakt, kan u binnen de drie dagen beschikken over uw nieuw haarstuk.

Wat is alopecia areata of plaatselijk kaalheid?

Alopecia areata (de naam betekent pleksgewijze kaalheid) is een haaraandoening, waarbij een persoon vrij plotseling gedeeltelijk kaal wordt. Deze aandoening kan op elke leeftijd optreden, bij zowel mannen als vrouwen. De incidentiepiek is te vinden bij jongvolwassenen. Naar schatting lijdt 1 op de 1000 tot 2000 mensen in de bevolking aan de aandoening. Onderzoeken in de USA en in Europa geven echter een veel hoger percentage: 1,7% van alle mensen zouden vóór hun vijftigste een van de vormen van deze autoimmuunstoornis aan den lijve hebben ervaren, al was dat mogelijk de minst in het oog springende vorm.

Een ontstekingsproces rondom de haarwortel belemmert de haarwortels in hun functie, waardoor hieruit enkel nog misvormde, gemakkelijk afbrekende en uiteindelijk helemaal geen haren meer groeien. Dit zorgt in het begin voor pleksgewijze kaalheid. Uiteindelijk kan het ziekteproces, in ernstige gevallen, leiden tot complete kaalheid. Omdat de haarwortels aanwezig blijven, in tegenstelling tot sommige andere aandoeningen waarbij haaruitval optreedt en waarbij wel follikelatrofie plaatsvindt, bestaat de kans dat het haar terugkomt. De prognose wordt echter slechter naarmate het ziekteproces uitgebreider is. Ook bij het ontstaan op jonge leeftijd en het vaak optreden van een recidief is de prognose slecht.

De plekken waar alopecia areata zich voordoet, zijn vaak rond of ovaal van vorm. In deze plekken vallen alle haren uit. De plekken op de huid zijn echter niet verlittekend, rood of ontstoken, zoals bij andere haaraandoeningen soms wel het geval is. Aan de randen van de aangedane plekken zitten loszittende haren en soms zijn hier kleine haartjes, de zogenaamde uitroeptekenharen, te zien.

In principe kunnen alle terminale haren aangedaan zijn. Indien het haar op de hoofdhuid, de wenkbrauwen, de wimpers en het baardhaar geheel is uitgevallen, spreekt men van alopecia totalis. Indien ook het okselhaar, borsthaar en schaamhaar is uitgevallen, wordt de aandoening aangeduid met de term alopecia universalis. Ook wordt onderscheid gemaakt in het aantal plekken waar kaalheid optreedt. De aandoening kan ook beperkt blijven tot enkel de baard, dit heet dan alopecia areata barbae. Diffuse alopecia areata kan volgens enkelen optreden als gevolg van een psychisch trauma. Dit uit zich in het verschijnsel dat een persoon met een gemengde haardos (grijze en donkere haren), ineens alle donkere haren verliest. Met alopecia areata monolocularis wordt bedoeld dat er slechts een kale plek is, alopecia areata multilocaris wordt gebruikt indien de kaalheid op meer plekken optreedt.

Tenslotte kunnen ook de nagels in het ziekteproces worden betrokken. Vooral vingernagels zijn aangedaan, meestal met putjes of witte plekken, soms worden ze broos en breken gemakkelijk af.

De meeste patiënten ontdekken pas dat ze aan alopecia areata lijden op het moment dat zichtbare kale plekken verschijnen, omdat de aandoening niet met jeuk of pijn gepaard gaat.

En wat met de kleur van uw haarprothese?

Alle modellen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren. Ook partiële kleuren en schakeringen worden in alle soorten comibinaties aangeboden. Meestal wordt een model gekozen dat het best bij u oorspronkelijke of bij uw gewenste stijl past. U merkt nauwelijks het verschil !

Wat is er speciaal aan de pruiken van Raphael perrier?

De pruiken van Raphael Perrier bestaat uit twee lijnen:

- Parijs lijn: 100 procent hoge temperatuurvezel

- Premium lijn: een mengeling van hoog temperatuurvezelharen en echte haren

© Pruikenadvies Centrum 2021 | Disclaimer | Privacy Statement | Cookieverklaring | Site by Plenso
Ok Meer info
Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren